Top

BLOG - ČLÁNOK

Elegantné prevedenie garážových brán. Vsaďte na imitácie dreva.

22. 2. 2018 | Katarína Jakubeková | Dizajn
Elegantné prevedenie garážových brán. Vsaďte na imitácie dreva.

Poznáte to, prechádzate sa ulicou na predmestí a všímate si tú hru zladených farieb. Pekné predzáhradky, oplotenie, muškáty a garážové brány, ktoré ladia s dizajnom domu. Počkať, tá brána je zo skutočného dreva?!

Garážové brány s imitáciou dreva pomocou modernej technológie

Biely plast už dávno nie je jediná voľba prevedenia garážovej brány. Na trhu máme rôzne kreatívne materiály a ich imitácie. Okrem ceny tu hrá veľkú rolu aj elegancia. Čo by ste povedali na imitáciu dreva? Kým klasické prevedenie z dreva nie je tak trvácne ako garážové brány z plastu, ich vzhľad perfektne odkopírujete a ochránite pomocou renolitovej fólie. Tá zachová eleganciu, ktorá vám vydrží niekoľko rokov.

Čo je renolitová fólia a ako funguje?

Ide o dvojvrstvovú PVC fóliu s technológiou Solar Shield, ktorá chráni plastové panely garážovej brány pred nadmerným zahrievaním, čo oceníte najmä počas letných mesiacov.

Základná vrstva má v sebe farby a vzory, no neobsahuje PVC zmäkčovadlá, ktoré skracujú životnosť farby. Tie pred vyblednutím, slnkom a UV žiarením chráni horná vrstva fólie.

Renolitová fólia má dve vrstvy – dolná chráni bránu, horná farbu

Najlepšie brány majú v ponuke viacero prevedení garážových brán s imitáciou dreva, ako napríklad sekciová brána CLASSIC s prevedením zlatého dubu alebo tmavého orecha.

Renolitové fólie vedia drevo imitovať perfektne. Či už sa vám k dizajnu domu hodí tmavý mahagón, svetlý dub, prírodný orech, alebo čerešňové drevo, môžete sa spoľahnúť na to, že s výsledkom budete spokojní. Klasické biele garážové brány majú stále svoje čaro a úplne by sme na ne nezanevreli. Výber prevedenia garážovej brány je veľmi individuálny a závisí od každého jedného domu, typu oplotenia, okenných rámov a tiež architektonického štýlu, v akom je dom postavený.

Čoho sa nemusíte báť pri používaní renolitovej fólie:

  • prehrievania panelov garážovej brány a garáže – tie chráni základná vrstva fólie, keďže sú garážové brány denne vystavované priamemu slnku,
  • skorého vyblednutia farieb – farebnosť je tu garantovaná minimálne 15 rokov vďaka modernej technológii a absencii PVC zmäkčovadiel,
  • krátkej životnosti – výhody plastu oproti drevu sú samozrejmé.

Ako sa o renolitovú fóliu starať a chrániť ju?

Nesprávne zaobchádzanie ju dokáže poškodiť. Na čistenie nepoužívajte agresívne chemikálie, ktoré by mohli fóliu rozleptať. Na umývanie garážovej brány používajte bežnú vodu, základný saponát, mydlo alebo paru.